BELÉPÉS
Termékek
Akkumulátor mérők
Alkatrészmérők
Áramváltók (Nagy pontosságú)
Automatikus tesztelő rendszerek
Dekádok
Elektronikus terhelések
Életvédelmi műszerek
Feszültség teszter
Frekvenciamérők
Generátorok
Hőmérsékletmérők
Kalibrátorok
Lakatfogók
Mérésadatgyűjtők
Multiméterek
Oktatási eszközök
Optikai mérőeszközök
Optikai szerelések
Oszcilloszkópok
Regisztrálók
Spektrum analizátor
Solar system
Szigetelés vizsgálók
Tápegységek
Teljesítménymérők, analizátorok
AQ-7280 SERIES OPTICAL TIMEDOMAIN REFLECTOMETER
AQ-7280

 

FUNKCIÓK 

Smart mapper 

Egygombos mérés. Átfogó hálózat jellemzés.

Könnyen áttekinthető jelentés.

A többféle impulzusszélességgel és hathatós algoritmussal végzett mérések lehetővé teszik a felhasználónak a hálózati események detektálását és ezek megfelelő értelmezését egyetlen gomb megnyomásával.

Egyszerű, ikon-alapú térképnézet áll rendelkezésre a hálózati események könnyű elemzéséhez. Azonnali PASS/FAIL döntés lehetséges a felhasználó által meghatározott küszöbértékek alapján.  Egyszerűen átkapcsolhatunk görbenézetre kézi kiegészítő analízis végzéséhez.

Több szálon történő mérés

Adatbázis nézet.  Szervezett.  Hálózati jellemzők gyors előnézete. OTDR alapú alkalmazás adatbázis nézetben. Végigvezeti a felhasználót a több szálon végzett mérések során sorrendben. Egy adott szál OTDR görbéje, teljesítményszintje és csatlakozó felületi képe egy csoportba van rendezve. A PASS/FAIL döntéssel a szálteljesítmény könnyen jellemezhető.

Vezeték nélküli kapcsolat

Távoli vezérlés. Távoli adatátvitel.

 Vezérelje az OTDR-t távolról Windows operációs rendszerű eszközökkel a vezeték nélküli útválasztó csatlakozási technológián keresztül. Vigye át mérési adatait az OTDR-ről Windows operációs rendszerű eszközökre a FreshAir technológiával.

Küldje az eredményeket/jelentéseket az email/fájl átvitel szoftverrel az azonnali jelentésért.

 

Sasszem

Vadássza le a töréspontot precízen és azonnal. A legmagasabb lehetséges mintavételi felbontást választva a nagytávolságú mérési tartományban, a távolság eltérési hiba lecsökken.

Relatív kis távolság eltérési hiba mellett a felhasználó képes nagy pontossággal megállapítani az adott töréspont helyét.

Minél gyorsabb a hely meghatározás, annál gyorsabb a hibaelhárítási idő. 

 

15 óra akkumulátoros üzemidő

 Folyamatos működés!

Képzelje, hogy egy teljes műszakot dolgozik a távoli munka helyszínen anélkül, hogy aggódnia kellene az akkumulátora miatt. Az AQ-7280 nagyteljesítményű Li-Ion működni fog teljes 15 órán át a Telcordia szabvány feltételei mellett és 10 órán át akár a lézer folyamatos bekapcsolt állapota mellett is.

Modularitás

Teljes választék

9 OTDR modul az SM-től az MM-ig, az alacsony dinamika tartománytól az ultra nagy dinamika tartományig, 2 hullámhossztól 4 hullámhosszig.

A műszer felhasználói igények szerinti kialakításához a teljesítmény érzékelő, fényforrás, látható fényforrás és szálvizsgáló fej választéka áll rendelkezésre.

 

Csatlakozó minőség biztosítás

 Nagyítva, ellenőrizve, minden rendben.

A nagyteljesítményű LightelTM szálvizsgáló fej használatával a szálcsatlakozó felülete láthatóvá válik a karcok és piszok ellenőrzéséhez.

90%-al csökkenti a szálproblémákat.

 

PDF jelentés

 Beépített utófeldolgozó szoftver az OTDR jelentés előállítására PDF formátumban.

Jelentés sablon rugalmas szerkesztése a felhasználó követelményei szerint.

Az AQ-7280 vezeték nélküli kapcsolatot használva a PDF jelentések interneten keresztül továbbíthatók az azonnali jelentéstételért.

 

Megszakításokkal működő csatlakozás monitorozása

Hideg időjárási körülmények között az optikai szálak időszakosan megszakadhatnak a nagy görbület vagy csatlakozás vesztés miatt. Az ilyen időszakos megszakadások azonosításához ismétlődő monitorozásra és fejlett elemző analízisre van szükség.

Az OTDR ütemezett mérés funkció akkor használható, amikor egy adott optikai szálat monitorozunk felhasználó által meghatározott mérési ciklusok és időtartomány alapján.

A mérési eredmények a referencia görbével összehasonlításra, az eltérések analizálásra kerülnek.  

Felhasználó által definiált csillapítás küszöbérték alapján egy adott távolságnál lévő eltérés azonosítható és az előfordulás ideje rögzíthető.

 

Makro hajlítás detektor

Az OTDR fejlett analízis funkciójának és a makro hajlítás jellemzőinek köszönhetően a felhasználók azonnal azonosítani és behatárolni tudják a makro hajlítási eseteket az optikai hálózat mentén. Több hullámhosszas görbék nyerhetők ugyanazon a szálon, majd ezek összehasonlíthatók és analizálhatók automatikusan egyetlen gombnyomással. Ha ugyanazon behatárolt esemény  csillapítás különbsége különböző hullámhosszakon nagyobb, mint a felhasználó definiálta küszöbérték, makro hajlítást detektáltunk!

Hibakereső

A hibakereső egy OTDR alapú alkalmazás a szálszakadás helyének egyszerű azonosítására. Az adaptív smart algoritmus a kiválasztott hálózat architektúrán alapszik, mint a pont-pont vagy PON hálózati topológia.

A távolság információk egyszerű nézete a könnyű értelmezésért. Átkapcsolható görbe nézet a további részletes analízisért.

 

PON-ra optimalizált

Kiváló hardver teljesítmény és fejlett analízis algoritmus teszi lehetővé, hogy az AQ-7280 pontosan jellemezze a PON (Passive Optical Network) hálózatot nagyszámú kimenettel rendelkező teljesítményosztón keresztül is (akár 1x128-ig).

A PON üzemmód segíti a szakembert az OTDR mérés egyszerű konfigurálásában, a PON topológia információk megjelenítésével az optimális eredmény érdekében.

Rövid esemény holtzóna és nagy mintavételi felbontás mellett a kezelő detektálhatja a közeli csatlakozók helyét, akár 0,5m-en belül is.

A beépített optikai szűrő és erre szolgáló mérőport segítségével az AQ-7283F modul képes üzemben lévő PON hálózat mérésére karbantartási célokra.

 

Többnyelvű támogatás

 A kijelző nyelv széles választéka segít a felhasználónak az AQ-7280 kezelésében a saját nyelvén.

OPCIÓK

 Optikai teljesítménymérő & Ellenőrző

Egy jelforrás optikai teljesítményét méri és jelzi ki, mint abszolút vagy relatív érték, az adó vagy hálózat teljesítményének vizsgálatára. A mérési eredmények eltárolhatók referencia célokra.

Felbecsülhetetlenül értékes műszer a hálózat üzembe helyezésénél és fenntartásánál.

Kalibrált és választható hullámhossz beállítás.  SM és MM mérésre kész. Folyamatos vagy modulált hullám detektálási képesség. Kétféle optikai teljesítmény érzékelő áll rendelkezésre – optikai teljesítmény mérő és optikai teljesítmény ellenőrző,  a különbség a funkcióban és a specifikációban van.

 

Optikai jelforrás

Stabil, folyamatos fényhullámot bocsájt ki két végpont közötti csillapítás pontos mérésére, amikor optikai teljesítménymérő érzékelőt alkalmazunk. Modulált fény funkció 270Hz/1kHz/2kHz szintén elérhető a szál azonosításához vagy folytonosság ellenőrzéséhez élő optikai hálózaton.

 

Látható fényforrás

Látható, folyamatos/modulált vörös lézer. Értékes eszköz a patch-kábelek, előtétszálak vagy rövid optikai törzskábelek folytonosságának ellenőrzéséhez. Szakadások vagy hajlítások a szálban szemmel azonosíthatók, mivel a látható fény elhagyja a szálat ilyen hibahelyeknél.

 

OTDR jelfeldolgozó szoftver AQ-7932

Az AQ-7932 egy szoftver alkalmazás, amely analízist végez az OTDR görbe adataival a PC-n és megfelelően elkészíti a professzionális jegyzőkönyvet. A beépített jelentéskészítő varázsló funkció a feladatot egyszerűvé, gyorssá és könnyűvé teszi. Maximum 8 görbét jeleníthetünk meg a képernyőn és egy sor analízis hajtható végre, mint pl a multi-görbe analízis, a differenciális görbe analízis, a jelen görbe korábban felvett görbével való összehasonlítására, valamint két irányú görbe analízis funkció a mért adatok átlagértékeinek analizálása az optikai szál két irányából.  

JELLEMZŐK

 Mért adatok analízise és Jelentéskészítő eszköz

Az AQ-7932 egy szoftver alkalmazás, amely analízist végez az AQ-7270, AQ-7275 és AQ-1200 OTDR műszerrel mért görbe adataival a PC-n és jelentést állít elő. A jelentéskészítő varázsló funkció ezt egyszerűvé teszi. Az AQ-7270, AQ-7275 és AQ-1200 OTDR adatok könnyen letölthetők a PC-re az USB memória vagy tároló funkcióval.

 

Görbe analízis

Szerkeszthetjük az eseménykereső feltételeket, közelíthetjük a görbe analízist. A működés egyszerű. Csak klikkeljünk a funkció ikonjára.

 

Analízis funkció választék

Maximum 8 görbét jeleníthetünk meg a képernyőn és egy sor analízis hajtható végre, mint pl a multi-görbe analízis, a differenciális görbe analízis, a jelen görbe korábban felvett görbével való összehasonlítására, valamint két irányú görbe analízis funkció a mért adatok átlagértékeinek analizálása az optikai szál két irányából.

 

OTDR munka fájl szerkesztő Multi-szálas méréshez

A megjegyzés, erek száma, szalag ID, hullámhossz, stb rögzítésével az OTDR munka fájl szerkesztő egy „Munka” nevű „fájl név tábla”-t állít elő. Ez kombinálható a többszálas mérési funkcióval, ami az AQ-7270 és AQ-7275 készüléken rendelkezésre áll.

 

Jelentéskészítés

Szerkeszthetjük a görbét és mérési adatokat a görbe fájlokból és előállíthatunk jelentést. A jelentés előállítható Excel vagy CSV formátumban is. A jelentés könnyen elkészíthető a jelentéskészítő varázsló követésével lépésről-lépésre.

  Katalógus letöltése  (pdf)          Advanced features (pdf)

  Használati útmutató (pdf)         Getting started (pdf)

  Communication manual (pdf)

Vissza